Laibach - Marija Kalas - v2

На Нишвил филмском фестивалу 100 филмова

Филмски програм овогодишњег „Нишвил муви самита” започеће у недељу, 5. августа, на две локације, Летњој позорници у Нишкој Тврђави и на Тргу Краља Милана.

На Летњој позорници програм почиње у 20:30 српском премијером документарног филма „Марија Калас” редитеља Тома Волфа, а након њега биће приказан „Liberation Day”, филм о култној групи Лајбах, снимљен поводом првог рок концерта одржаног у Северној Кореји. Пре приказивања филма о Марији Калас, биће приређен и оперски омаж, вероватно највећој оперској певачици свих времена.

Ексклузивно на Нишвилу, пројекцији филма „Liberation Day” присуствоваће и комплетна постава групе Лајбах, која ће после филма одржати целовечерњи концерт.

На Тргу Краља Милана од 20:30 биће приказан прошлогодишњи лауреат, филм „Ђанго”, као и документарни филм о Нишвилу.

Улазнице су у претпродаји од четвртка, 12. јула, а првих 500 продаваће се по промо цени од 750 динара, наводе организатори. Након тога улазнице ће коштати 1.000, а на дан свечаног отварања, односно 5. августа, 1200 динара.

Продајна места ОВДЕ 

На овогодишњем Нишвил филмском фестивалу биће приказано 100 филмова у ревијалном и такмичарском програму, међу којима ће на Летњој позорници и у склопу Драјв-ин муви програма сви власници аутомобила моћи да на паркингу нишке ауто пијаце погледају и филмове о Дејвиду Бовију, Морисију и Грејс Џонс.

Стручни жири ће и ове године доделити специјалну награду за најбоље извођење филмске музике.

Изузев за отварање 5. августа на Летњој позорници, пројекције свих осталих филмова на осталим сценама биће бесплатне, напомињу организатори.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =