Напредак ослабљен и оштећен, затим и поражен

Кошаркаши алексиначког Напредак Босфоруса неуспешно су стартовали у другом делу првенства Друге лиге Србије. Младост из Смедеревске Паланке успела је да однесе бодове из Алексинца, након жестоке борбе и великог преокрета у другом делу сусрета. Утакмицу је обележило и низ спорних судијских одлука, па и очигледних грешака. Најбољи у домаћем саставу био је центар Немања Митић са 18 поена уз 12 ухваћених лопти.

Домаћи играчи добро су отворили прву деоницу, посебно у фази одбране, где су противнику у првих пет минута игре дозволили да постигне свега 4 поена. Гости успевају да ухвате резултатски прикључак, али Напредак успева да одбије те налете и након првих 10 минута сачува предност – 23:16.

У другој четвртини, наши кошаркаши и даље су добро бранили свој рекет. Иако се стекао утисак да је предност могла бити и знатно већа, алексиначки тим на велики одмор одлази са двоцифреном предношћу – 41:30.

У друге две четвртине уследио је порпуни суноврат домаће екипе. Судије на овом мечу, нажалост, све су више пажње скретале на себе, што је утицало на буђење гнева на трибинама, али и код појединих играча Напретка. Очигледно гажење линије при шуту гостујућег кошаркаша признато је као три поена, Стефану Станисављевићу свиран је аут иако његово стопало није било ни близу аут линије, поновљено неколико неуспелих слободних бацања гостујућег тима из Смедеревске Паланке. Ово су само неки детаљи који су бацили сенку на дерби 14. кола Друге лиге Србије.

Напредак Босфорус је, у односу на први део сезоне, знатно ослабљен одласком Марка Стевановића (Португал), као и неиграњем првог организатора игре Ненада Ђурђевића, који се још увек није опоравио од повреде.

Алексиначки тим сада има учинак од 8 победа и 6 пораза, а у наредном колу гостоваће у Пироту.

Напредак Босфорус: Шикман 5 (8ск, 3 ас), Зорнић 13 (3ск, 4ас), Јанчић 17 (3ск, 4ас), Илић, Стевановић, Видић, Живадиновић, Станисављевић 7 (4ск, 3ас), Митић 18 (12ск), Богавац 7 (7ск), Ђурђевић, Јеремић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + ten =