Награђени и ученици Техничке школе

У Техничкој школи “Прота Стеван Димитријевић” јуче су уручене награде најуспешнијим учесницима ликовног и фото конкурса под називом „Поштујте наша дечја права“, који је организован у оквиру пројекта „Унапређење образовања о дечјим правима на територији јужне Србије“. Овај пројекат су реализовали Каритас Словеније и Каритас Београдске  надбискупије уз финансијску помоћ Развојне агенције Владе Републике Словеније.

На два конкурса пристигла су 2174 рада из укупно 65 основних и средњих школа из јужне и источне Србије, а укупан наградни фонд износио је 320.000 динара.

Награђени ученици Техничке школе “Прота Стеван Димитријевић”

 Ликовни конкурс био је намењен ученицима од  I до IV и од V до VIII разреда основних школа, док су ученици средњих школа учествовали у категорији филмови/фото приче. Организатор је доделио укупно 14 награда. Десеторо награђених ученика основних школа добило је таблет рачунаре, док су средње школе добиле ваучере за куповину технике по избору.

– Веома смо задовољни бројем и квалитетом пристиглих радова и задатак жирија није био нимало лак да изабере најбоље. У категорији филм/фото прича било је заиста добрих радова па смо одлучили да уместо три, доделимо четири награде – каже за наш сајт координатор пројекта Бруна Марђоновић-Симоновић.

Викторија Марковић ученица ТШ „Прота Стеван Димитријевић“ 

Овим конкурсом се, према речима наше саговорнице, завршио пројекат  „Унапређење образовања о дечјим правима на територији јужне Србије“ који је почео у јуну прошле године. У оквиру пројекта израђен је и приручник на тему дечјих права који може да послужи наставницима основних и средњих школа као помоћно наставно средство у раду са децом.

У категорији филм/фото прича, ученици трећег разреда алексиначке Техничке школе су за фото причу “Право на живот” освојили  четврту награду, односно ваучер на 20.000 динара.

Драган Петковић директор Техничке школе “Прота Стеван Димитријевић”, Горан Жалац, координатор Каритас Алексинац, Милоје Вељић, директор Каритаса Београдске Надбискупије и Бруна Марђоновић-Симоновић, координатор пројекта 

– Идеја за нашу фото причу настала је након што смо на телевизији чули како је један талентовани дечак цртао портрете и продавао их како би помогао дечаку друге националности – каже Викторија Марковић из екипе Техничке школе и наглашава да је то био прави тимски рад.

Јучерашњој церемонији уручења награда присуствовали су ученици и наставници из Ниша, Лесковца, Сокобање, Књажевца, Ражња и Пирота.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 2 =