Мотивационо предавање „Аце информације“

Aлександар Аца Стојановић, новинар спортске редакције РТС познат по својим уводима и обиљу информација којима обогаћује коментарисање спортских преноса, а због чега је и хваљен и куђен, данас је ученицима Алексиначке гимназије одржао мотивационо предавање.

Стојановић је на почетку рекао да му много значи што је данас у Алексинцу и што говори пред великим бројем ученика, али је нагласио да би му много више значило да неко од присутних гимназијалаца једног дана говори у некој другој гимназији.

– Ја сам спортски новинар, бавио сам се спортом и да сам био довољно добар, ја бих сада био или тренер неке екипе или бих вам данас говорио као бивши репрезентативац. Међутим нисам био довољно добар. Зато не прихватам изговоре неких спортских новинара који причају да су били талентовани али да нису направили нешто у спортској каријери јер их је у томе спречила повреда или да их тренер није волео. Они који су најбољи, они ће успети и наћи свој пут. Зато вама саветујем да се не задовољавате просечним, већ да увек тежите да будете најбољи. Треба да верујете у себе. Све зависи само од вас и ни од кога другог – рекао је Александар Стојановић.

Говорећи да у животу треба бити поштен, упоран, али и да је у неким ситуацијама потребно бити и лукав, Стојановић је као пример навео интервју са Мурињом који је успео да уради тек након две године и уз помоћ Дејана Станковића, тада фудбалера Интера.

– Сазнао сам да је Мурињо имао обичај да у сваком клубу у којем је радио телефоном зове своје играче, да их хвали, да им даје подршку, да им говори да их  никад не би продао другим клубовима. То сам одмах споменуо на почетку интервјуа који је требало да траје свега 7 минута и питао га ко њега зове и каже му да је најбољи на свету, да га не би мењао ни за кога. Мурињо, који је до тада био намргођен, кад је чуо то питање које је било похвално, насмешио се и у секунди се  све променило. Увек играјте на таштину и тада добијате. Мурињо је остао 17 минута и 25 секунди. Ја сам то време куповао на разне начине. Поклонио сам му лоптицу са потписом Новака Ђоковића, дао му неку мајицу и успут постављао питања – испричао је спортски коментатор јавног сервиса и нагласио ученицима да морају да буду лукави и мудри.

Уз молбу да не гледају „Парове“ и „Задругу“, Стојановић је саветовао гимназијалцима да се што више друже, причају и да интернет користе само у паметне сврхе.

Након предавања ученици Гимназије су „Ацу информацију“ питали о српском фудбалу, о шансама наше репрезентације на Светском првенству у Русији, о шансама Партизана и Звезде у пролећном делу „Лиге Европе“ о изгледима да се Ђоковић поново нађе на челу АТП листе…

Ову успешну трибину организовала је Канцеларија за младе општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =