Мина и Милан најбољи у 2017.

У препуној сали Дома културе, на свечаној церемонији  коју је уприличио Спортски савез општине Алексинац,  22. децембра проглашени су најбољи спортисти  и  спортске организације у 2017. години.

У категорији сениора, титуле најбољих понели су Мина Ђорђевић, кошаркашица београдске „Црвене звезде“, пореклом из Алексинца, и Милан Зековић, атлетичар „Напретка“. За најбољи спортски колектив проглашен је Џудо и џиу-џицу клуб „НиФ“, а у категорији младих Женски фудбалски клуб „Морава“ из Житковца. Међу јуниорима до 18 година старости најбољи су Кристина Павловић, каратискиња „Шуматовца“ и Филип Трајковић, члан „НиФ“-а, док су за најбоље младе спортисте проглашени Емина Младеновић, каратискиња „Шуматовца“  и Светолик Јозић, члан Шаховског клуба „Лав“. У категорији спортиста са инвалидитетом за најбољег је проглашен Бојан Јовановић, стонотенисер „Јастрепца“   из Тешице и нишког“ Наиса“.

За допринос развоју фудбала на подручју општине награђен је Радослав Јанковић, играч ОФК „Напредак 1929“ из Алексинца, најбољи спортски радник је Славче Николић, председник ФК „Велибор Васовић Васке“, док је признање за животно дело отишло у руке Бранка Мојсиловића, некадашњег тренера Боксерског клуба „Рудар“. Признање за допринос у развоју спорта додељено је Стонотениском клубу „Шуматовац“, а посебно признање Спортског савеза општине добио је Мирослав Тодоровић, фоторепортер листа „Вести“  и званичног сајта ФК „Партизан“.

За остварене спортске резултате у овој години награђени су: Слободан Богосављевић, члан Планинарског клуба „Железничар“, Душан Петровић, боксер „Рудара“ и Анастасија Војиновић  из Шаховског клуба „Лав“.

Уручена су и признања за перспективне спортисте, а добитници су: Вања Матијевић (ФК „Велибор Васовић Васке“), Новак Стојановић (ОФК „Напредак 1929“), Јован Цветковић (Стонотенски клуб „Шуматовац“), Војислав Стојковић (Кошаркашки клуб „Напредак Босфорус“) и Софија Тасић (Шаховски клуб „Лав“).

Добитницима признања честитали су Ненад Станковић, председник општине,  Дане Корица,  прослављени српски атлетичар и Бојан Младеновић, председник Спортског савеза општине.

Овом приликом изведен је и пригодан програм у коме су учествовали чланови Омладинског хора Центра за културу и уметност и Секције модерних плесова Фолклорног друштва „Теодора“ из Ниша, као  и Јован Недељковић и Вања Живковић, ученици Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =