bolnica

Акција интерног одељења поводом Дана срца

Међународни дан срца, 29. септембар се од 2000. године обележава у целом свету с циљем да се повећа ниво свести становништва o томе да се оболевање и умирање од кардиоваскуларних болести може спречити увођењем здравих стилова живота.

Општа болница Алексинац обележиће овај дан акцијом која ће се у суботу 29. септембра спровести у интернистичкој амбуланти од 9 до 11 сати.

– Свим грађанима који дођу измерићемо крвни притисак и урадити ЕКГ након чега ће бити прегледани од стране лекара интерног одељења. Том приликом поделићемо и пропагандни материјал у вези са болестима срца и хипертензијом – рекла нам је начелница интерног одељења Опште болнице, др Драгана Голубовић Петровић и напоменула да за ове прегледе није потребан упут и да ће бити прегледани и грађани без здравствене књижице.

Уз позив грађанима да искористе ову акцију и провере своје здравље, наша саговорница подсећа да је хипертензија болест савременог света која добија облик епидемије а да је прозрокују стрес, неуредан живот и смањена физичка активност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 15 =