Stvaralaštvo

„Културно стваралаштво” стартује у Корману

Приредбом у Корману, 21. априла, почиње овогодишња манифестација „Културно стваралаштво на селу” коју већ 15 година организује Центар за културу и уметност уз подршку локалне самоуправе. Током априла и маја, на четири смотре етно карактера представиће се дванаест културно-уметничких друштава из алексиначке општине. Stvaralaštvo

‒ Концепција је иста као и претходних година. Кроз фолклорне игре, изворне песме, народне обичаје и здравице, чувамо нашу културну баштину, негујемо традицију и трудимо се да све то пренесемо млађим нараштајима. Поред културно-уметничког програма, сваку приредбу пратиће и изложба ручних радова и припремање специјалитета традиционалне моравске кухиње. Једина промена ове године је та што смо од културно-уметничких друштава тражили да направе јасну поделу фолклорних ансамбала на јуниоре и сениоре – каже стручни сарадник Центра за културу и уметност Гордана Живановић.

После Кормана, домаћини смотри биће и Житковац, Алексиначки Рудник и Мозгово, а најуспешније тачке овогодишњег циклуса наћи ће се на програму прве вечери манифестације „На Морави воденица стара”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − thirteen =