Košarkaški vikend: Napredak sa Proleterom, Jastreb u Sokobanji

Košarkaši aleksinačkog Napredak JKP-a u subotu (19 časova) će ugostiti ekipu Proletera iz Zrenjanina, u okviru 3. kola Druge lige Srbije. Košarkaški klub Jastreb danas putuje u Sokobanju, gde će od 17.30 časova odmeriti snage sa istoimenim domaćim sastavom.

Napredak JKP će ove subote, na svom terenu, odigrati još jednu u nizu važnih utakmica u košarkaškoj Drugoj ligi Srbije. Protivnik našeg tima biće Proleter Naftagas iz Zrenjanina. Aleksinački klub odlično je otvorio sezonu, ubedljivom pobedom protiv Mladosti iz Smederevske Palanke, favorita za plasman u KLS. Usledio je poraz u Nišu od ekipe Konstantina, u jednoj utakmici punog inteziteta i velike borbe. Napredak u tom meču nije blistao, kao što je to bio slučaj u prvom kolu.

Sa gotovo identičnim učinkom (i utiskom) je i sastav Proletera. Zrenjaninci su u prvom kolu (pomalo iznenađujuće) ubedljivo poraženi na gostovanju u Boljevcu (80:63). Naredni Napretkov protivnik ipak je uspeo da u drugom kolu popravi utisak i na svom terenu ostvari sigurnu pobedu protiv kraljevačke Sloge (88:69). Valja pomenuti i igrački kadar kojim Proletrer raspolaže ove sezone. Pored Atanackovića, Lambića i Lalića, koji su već dugo uzdanice kluba, u Zrenjanin su ovog leta stigli Aleksej Nešović i Aleksandar Petrović. Nešović je ljubiteljima košarke odlično poznat, budući da su Crvena zvezda, Budućnost i Hemofarm samo neki od klubova za koje je nastupao novi grač Proletera.

Nema sumnje da Napredak i aleksinačku publiku očekuje još jedna atraktivna i uzbudljiva utakmica u subotu od 19 sati, u aleksinačkoj Sportskoj hali.

Košarkaši Jatreba danas od 17.30 časova gostuju ekipi Sokobanje, u 3. kolu 1. Regionalne lige – istok. Aleksinčani imaju bilans od po jedne pobede i poraza, dok Sokobanja još uvek ne zna za bodove. Jastreb je u prvom kolu poražen od Dimitrovgrada (84:72), zatim je na svom terenu savladao Moravu iz Vladičinog Hana (84:78). Ekipa Sokobanje je svoje poraze doživela od RTB Bora (82:87) i Fer Pleja (123:57).

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − three =