Кошаркашки викенд: Напредак са Пролетером, Јастреб у Сокобањи

Кошаркаши алексиначког Напредак ЈКП-а у суботу (19 часова) ће угостити екипу Пролетера из Зрењанина, у оквиру 3. кола Друге лиге Србије. Кошаркашки клуб Јастреб данас путује у Сокобању, где ће од 17.30 часова одмерити снаге са истоименим домаћим саставом.

Напредак ЈКП ће ове суботе, на свом терену, одиграти још једну у низу важних утакмица у кошаркашкој Другој лиги Србије. Противник нашег тима биће Пролетер Нафтагас из Зрењанина. Алексиначки клуб одлично је отворио сезону, убедљивом победом против Младости из Смедеревске Паланке, фаворита за пласман у КЛС. Уследио је пораз у Нишу од екипе Константина, у једној утакмици пуног интезитета и велике борбе. Напредак у том мечу није блистао, као што је то био случај у првом колу.

Са готово идентичним учинком (и утиском) је и састав Пролетера. Зрењанинци су у првом колу (помало изненађујуће) убедљиво поражени на гостовању у Бољевцу (80:63). Наредни Напретков противник ипак је успео да у другом колу поправи утисак и на свом терену оствари сигурну победу против краљевачке Слоге (88:69). Ваља поменути и играчки кадар којим Пролетрер располаже ове сезоне. Поред Атанацковића, Ламбића и Лалића, који су већ дуго узданице клуба, у Зрењанин су овог лета стигли Алексеј Нешовић и Александар Петровић. Нешовић је љубитељима кошарке одлично познат, будући да су Црвена звезда, Будућност и Хемофарм само неки од клубова за које је наступао нови грач Пролетера.

Нема сумње да Напредак и алексиначку публику очекује још једна атрактивна и узбудљива утакмица у суботу од 19 сати, у алексиначкој Спортској хали.

Кошаркаши Јатреба данас од 17.30 часова гостују екипи Сокобање, у 3. колу 1. Регионалне лиге – исток. Алексинчани имају биланс од по једне победе и пораза, док Сокобања још увек не зна за бодове. Јастреб је у првом колу поражен од Димитровграда (84:72), затим је на свом терену савладао Мораву из Владичиног Хана (84:78). Екипа Сокобање је своје поразе доживела од РТБ Бора (82:87) и Фер Плеја (123:57).

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 2 =