Izađi mi na teglu

„Izađi mi na teglu” i u Aleksincu

Zabavno – takmičarski karavan pod nazivom „Izađi mi na teglu”, koji se održava u nekoliko gradova u Srbiji tokom septembra i oktobra, u petak, 29. septembra zaustaviće se u Aleksincu. Svi koji žele da se oprobaju u spremanju ajvara, ovog srpskog brenda mogu da se prijave u prostorijama OTIS-a, suorganizatora ove manifestacije.

Za sada je 12 ekipa potvrdilo učešće, ali očekujemo da taj broj bude i veći, jer je prijavljivanje moguće i na sam dan takmičenja do 11 časova – rekla nam je direktorka OTIS-a, Milena Maksimović.

Izađi mi na teglu Aleksinac
Foto: Iz arhive

Takmičenje će se, sa početkom u 12 časova, održati u glavnoj ulici, u delu od nekadašnjeg semafora do Info centra OTIS-a, a po propozicijama, ekipe su dužne da ponesu šerpu, varjaču i mlin za mlevenje paprike.
Ova manifestacija je humanitarnog karaktera jer je ajvar koji bude spremljen namenjen „onima kojima je najpotrebniji”, a u slučaju Aleksinca, prema rečima Milene Maksimović, to su Društvo MNRL, Dom „Hristina Markišić” i Dom za smeštaj odraslih lica u Kulini.

Pobednička ekipa, za koju je obezbeđena vredna nagrada, šporet „Smederevac” predstavljaće aleksinačku opštinu na finalnom takmičenju, 14. oktobra u Sokobanji.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 11 =