atletika

Зековић дисквалификован!

На Првенству Србије за сениоре и сениорке, одржаном минулог викенда у Крушевцу, атлетичари алексиначког Напретка остварили су врло добре резултате, а неки од њих били су и надомак медаља.

atletika
Марко Николић

‒ Првог дана такмичења, у трци на 1500 метара, Марко Николић је заузео осмо место са резултатом 4.16.31, док је Ненад Здравковић у трци на 400 метара остварио нови лични рекорд од 50 секунди 11 стотих. Мало је недостајало да се пласира међу четири такмичара и тако буде потенцијални члан репрезентације за штафету 4X400 метара ‒ каже тренер АК Напредак, Предраг Костић.

atletika
Ненад Здравковић

 ‒Другог дана такмичења, Милан Зековић је у трци на пет хиљада метара заузео друго место, али је дисквалификован по члану 160 (учестало гажење линије у кривини). У трци на 800 метара, Марко Николић је заузео десето место у укупном пласману са временом 2.03.02, Ненад Здравковић је потврдио одличну форму и у полуфиналној трци на 200 метара остварио нови лични рекорд од 23 секунди и пласирао се у финале. Финале је уследило 60 минута касније и у финалној трци је поправио своје време из полуфинала на 22.84, што је његов нови лични рекорд ‒ истиче тренер Костић.

На Првенству Србије учествовало је 290 такмичара из преко 30 клубова.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + six =