paprika

Да ли се исплати припрема зимнице – цене на пијаци никад веће

Да је јесен стигла и да се увелико припрема зимница, може се видети из богате понуде алексиначке зелене пијаце. На тезгама је тренутно највећа потражња и понуда паприке, а затим и парадајза.

paprika u gajbiciТренутна цена паприке ајварке је од 60 до 70 динара, бабура се продаје за 80 динара по килограму, док папричице за зимницу коштају 100 динара. За разлику од раније цене, парадајз је драстично поскупео, па за килограм сада треба издвојити од 90 до 100 динара.

Цена кромпира се креће од 40 до 50 динара, корнишона од 40 до 80 динара и то у зависности од крупноће и квалитета, а килограм плавог патлиџана треба платити 50 динара. У последње време и шаргарепа је поскупела, па сада килограм кошта од 100 до 120 динара. Килограм карфиола се продаје за 40 до 50 динара, колико треба издвојити и за килограм тиквица.

Тренутно је на пијаци најскупљи бели лик чија је цена у распону од 300 до 400 динара за килограм. Њега, по цени, у стопу прати пасуљ који кошта 300 динара.

Јесења понуда пијаце не би била потпуна без сезонског воћа кога такође има у изобиљу. Ко жели да купи јабуке, из кућног буџета треба да издвоји од 60 до 70 динара, док је килограм грожђа нешто скупљи и стаје 80 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − nine =