Veće

Грађани оцењују квалитет комуналних услуга

На данашњој седници Општинског већа, усвојена је Одлука којом локална самоуправа одређује начин континуираног изјашњавања корисника комуналних услуга о квалитету пружених услуга. Како је објашњено, то значи да ће се анкетирањем, односно попуњавањем упитника, потрошачи убудуће изјашњавати о услугама које пружају три јавна комунална предузећа у општини. Реч је о „Водоводу и канализацији”, „Комуналним услугама” и Предузећу за путеве, а ове анкете спроводиће њихови запослени. Овом одлуком, која је усклађена са Законом о комуналним делатностима, прописане су мере које Општина као оснивач ових предузећа, може предузети уколико већи број потрошача изрази незадовољство пружаним услугама.

Veće У наставку је усвојена и измена правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и правобранилаштву и одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе у протеклој години. Како се чуло на седници, дошло је до смањења броја запослених у ЈКП „Водовод и канализација” за једног запосленог и до увећања броја запослених у Центру за културу и уметност, такође за једног запосленог. Чланови већа су се потврдно изјаснили и када је реч о изменама Правилника о унутрашњим организацијама и систематизацијама радних места у Предшколској установи „Лане” и у Општинској организацији за туризам и спорт.

Veće Веће је усвојило и Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине за 2017. годину, оперативни план за одбрану од поплава у овој години као и Одлуку о општим условима, изградње, коришћења, одржавања и управљања сеоским водоводима на територији наше општине.
У наставку заседања, усвојени су квартални извештаји два комунална предузећа и Предузећа за путеве.

Данас је и званично потврђено да ће угоститељски објекат „Летња башта” у градском парку Брђанка бити дат на коришћење Општинској организацији за туризам и спорт без накнаде.
И ово заседање није прошло без давања сагласности за вансудска поравнања са грађанима које су ујели пси луталице, па ће тако оштећенима из општинског буџета бити исплаћено пола милиона динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =