Fudbal

Градски дерби ОФК Напретку, нови тријумф Житковчана

Градски дерби у Алексинцу између ОФК Напретка 1929 и Палилуле окончан је минималном победом Напретка од 1:0, а погодак је постигао Марко Цандер.

Комшијски дерби у Житковцу између Мораве и Црвене звезде из Горњег Љубеша припао је Житковчанима који су славили са 4:0. Водећи погодак за домаћи тим постигао је Александар Ристић у првом полувремену. У другом делу утакмице Мартин Ристић је постигао чак три гола.

У дербију зачеља Слога је у Корману освојила злата вредне бодове. Са 4:1 победила новајлију у овом рангу такмичења, Елид из Доњег Душника и тако се бар мало одмакла са дна табеле.
Напредак 2012 из Крушја поражен је у Дољевцу од истоимене екипе са 3:0.

Меч у Кочану између Радничког и Наисуса из Рожине завршен је нерешеним резултатом 3:3, док је Расовача са 3:1 савладала Моравца из Чечине.

У Заплањској Топоници Земљорадник из Балајинца је као гост са 0:2 победио домаћег Моравца, а истим резултатом Младост из Батушинца је у Чапљинцу победила Радничког.

После десет одиграних кола, на челу табеле је и даље Морава из Житковца са 24 бода. Исти број бодова, али лошију гол-разлику имају још две екипе – Расовача на другом и ОФК Напредак 1929 на трећем месту. Што се осталих екипа са подручја општине тиче, поредак је следећи: Палилула је 10. са 11 бодова, Слога је на 13. месту са 9, Напредак 2012 заузима 14. позицију са седам бодова, а на дну табеле је Црвена звезда са четири бода.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 16 =