tesica 2

Годишњица КУД-а „Дејан Јовановић Деша”

Пригодним концертом, Културно – уметничко друштво „Дејан Јовановић Деша” обележило је, прошлог петка, 71. годишњицу постојања и рада. Ово, једно од најстаријих друштава у овом делу Србије, основано је у априлу 1946. године под именом Раде Благојевић, након чега је све до деведесетих година прошлог века носило име познатог етнолога Тихомира Ђорђевића, који је основну школу похађао у Тешици.

tesica 1 Током седам деценија, тешички фолклораши су своје витрине испунили бројним наградама и признањима. Више пута су награђивани Октобарском наградом општине Алексинац, а осим на „Сусретима села” у општини, награде су освајали и на „Сусретима села Србије”. У Лебану су 1987. године освојили треће, а 1995. у Јагодини, друго место.

Током двочасовног програма на сцени тешичког Дома културе, смењивали су се домаћини и њихови гости, чланови Културно-уметничких друштава „Мерак” из Вукашиновца, „Буковик” из Мозгова и „Анђели” из Јелашнице.

Годишњица којом КУД „Дејан Јовановић Деша” улази у осму деценију постојања, била је прилика да се појединим организацијама, установама и заслужним појединцима уруче захвалнице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 6 =