Veće 14. 2. 2018.

Веће дневнице?

Чланови већа су на почетку данашње седнице дали сагласност да се отпишу потраживања локалне самоуправе од субјекта приватизације Холдинг компаније „Јумко” из Врања. Износ средстава која се отписују је око 24 хиљаде динара.

На седници је прихваћен и Нацрт одлуке о висини накнаде председнику и члановима надзорних одбора у Јавним предузећима. Према овој одлуци председнику убудуће припада пет, а члановима четири хиљаде динара по одржаној седници. Иницијатива за повећање дневница, како се чуло на седници, потекла је од Надзорног одбора ЈКП „Водовод и канализација”.

Чланови већа су донели Одлуку о измени Одлуке о образовању Савета за здравље општине Алексинац с обзиром да је доктор Зоран Алексић поднео оставку на место председника. Њега ће заменити Слободанка Јовановић, директорка Филијале Републичког фонда за здравствено осигурање у Алексинцу, а нови члан Савета биће Јасмина Николић, директорка Центра за социјални рад.

У наставку седнице усвојена је Одлука о припајању Завичајног музеја Центру за културу и уметност. Статус двоје запослених, директора установе и једног запосленог на одређено време решиће се тако што ће сва права и обавезе из радног односа у име послодавца преузети Центар за културу и уметност.

Већници су прихватили извештај о раду Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац у протеклој години и предложени План рада Штаба за 2018. годину.

О поменутим одлукама већа, коначни суд даће одборници на предстојећој седници, која је планирана за среду 21. фебруар.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 1 =