Veliki aplauz za „Hip-hop šajkačuˮ

Sinoć je u Domu kulture održan javni čas polaznika starije grupe Školice glume Gradskog pozorišta „Teatar 91ˮ. Pod rediteljskom palicom profesora srpskog jezika Predraga Barjaktarovića, mladi glumci odigrali su „Hip-hop šajkačuˮ autora Srđana Živkovića i na kraju predstave zaslužili veliki aplauz.

‒ Publika kaže da je bilo zabavno, deca su uživala, veli voditelj Školice glume Predrag Barjaktarović. – Od prvog oktobra okupljali smo se dva puta nedeljno, a poslednjih mesec dana u velikoj sali smo bili gotovo svaki drugi dan. S obzirom na veliki broj dece, a mali broj uloga, uradio sam adaptacijuvodeći računa da bude u osnovnom duhu teksta. U Školici glume deca ne uče samo govor i pokret, već su u ovoj predstavi prvi put probali i da igraju i pevaju. Rad na ovoj predstavi je bio lakši u odnosu na prethodne, jer je grupa kompaktnija. Ta deca su već bila u Školici glume tako da su znali sistem rada i šta se od njih zahteva, naglašava naš sagovornik.

Za nekoliko dana, tačnije u utorak, 21. januara, javni čas imaće i polaznici mlađe grupe Školice glume. Na sceni Doma kulture oni će odigratipredstavu „Bajke za velike i maleˮ u adaptaciji i režiji Alekse Tokića.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × four =