Uskoro: Kontejneri u svim selima

Prema najavama iz Javno komunalnog preduzeća „Komunalne usluge”, organizovanom odvoženjem smeća bi uskoro bilo pokrivena teritorija cele opštine Aleksinac. Prethodnih nedelja kontejneri za odlaganje otpada postavljeni su u selima na potezu prema Vukanji, kao i u Gornjem i Donjem Suhotnu.

Pošto je obezbeđen dovoljan broj posuda, očekuje se da u narednih nekoliko nedelja zelene kontejnere dobiju i ostala aleksinačka sela. To je na nedavnoj sednici opštinske vlade potvrdio i predsednik opštine Nenad Stanković, rekavši da će uskoro u svim naseljima biti postavljeni kontejneri.

 

Iako su posude već ranije bile obezbeđene, pretežno iz Fonda za zaštitu životne sredine, nedostatak radne snage, odnosno zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, usporili su realizaciju ideje da se na celokupnoj teritoriji opštine Aleksinac organizovano prikuplja smeće.

Prema rečima direktora JKP „Komunalne usluge” Budimira Markovića, ovaj problem je razrešen kada je stiglo odobrenje iz Republike da bude zaposlen određen broj radnika.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − one =