PIP

Trijumf Kokana Mladenovića, nema predstave u čast nagrađenih

Prema odluci stručnog žirija sedmog Festivala prvoizvedenih predstava nagrada „Slobodan Selenić” za najbolji tekst pripala je Mileni Bogavac za tekst predstave „Jami distrikt” (Bitef teatar, Centar za kulturu Tivat, Asocijacija Mask Segedin i Think Tank Studio iz Novog Sada). Predstava „Jami distrikt” proglašena je i najboljom na ovom festivalu, a Kokan Mladenović za najboljeg reditelja.

Nagradu „Olga Ivanović” za najbolju glumicu ravnopravno će podeliti glavne glumice „Jami distrikta” Isidora Simijonović, Nina Nešković i Vanja Nenadić. Aleksandar Marinković za ulogu Miodraga Mije Kovačevića u predstavi niškog Narodnog pozorišta „U čije ime” proglešen je za najboljeg glumca festivala. Nagrada „Dušan Duka Jovanović” namenjena najboljem mladom glumcu dodeljena je Nataši Stanković za ulogu Elke Petrović u istom komadu.

Najveći broj glasova publike, od pet takmičarskih predstava, dobio je komad „Jami distrikt” po tekstu Milene Bogavac, u režiji Kokana Mladenovića. Nešto malo manji broj glasova dobila je drugoplasirana predstava niškog Narodnog pozorišta „U čije ime”, po tekstu Aleksandra Mihailovića, a u režiji Milana Karadžića.

Kako su saopštili organizatori, nagrade će biti uručene prvom prigodnom prilikom, pošto ove godine neće biti izveden komad u čast nagrađenih. Prema ranijem programu sutra je na aleksinačkoj sceni trebalo da bude odigran komad „Kraljice“ Beoarta iz Beograda, po tekstu Darka Lukića, a u režiji Branislava Trifunovića. Glumice ovog pozorišta poslale su obaveštenja da ne žele da izvedu ovaj komad.

Organizator je, takođe, saopštio da će publici koja je kupila karte za ovu predstavu, novac biti vraćen na blagajni.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 5 =