Radinost

„Radinost”: Nagrade iz Kruševca i Ćićevca

Udruženje „Radinost” iz Aleksinca proteklog vikenda je veoma uspešno učestvovalo na dve manifestacije. U subotu, na 12. Poljoprivrednom sajmu u Kruševcu članovi ovog udruženja osvojili su drugo mesto u kategoriji slavskih kolača i treće mesto za uređenje štanda. Sledećeg dana, u nedelju, na sajmu „Zdrav fest” u Ćićevcu Aleksinčanima je pripalo treće mesto u kategoriji zimnice, likeri i med. Radonost

‒ Mi već 14 godina učestvujemo na svim tim takmičenjima posvećenim zaštiti starijih zanata, kao i domaćoj radinosti i starim jelima. Postižemo određene rezultate, mada su nam bliže kategorije koje se tiču zaštite zanata i radinosti. Što se hrane tiče tu imamo sijaset tih nagrada, ali to izvanredno rade naše kolege iz Kormana – kaže jedan od članova udruženja „Radinost” Dragoslav Ristić.

Udruženje „Radinost je veoma značajno u naporima da se očuvaju stari zanati od zaborava i prepoznatljivo je po izradi odevnih predmeta u etno stilu koji se mogu videti na mnogobrojnim modnim revijama širom Srbije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − 11 =