NSZ

NSZ: Nema većih promena na evidenciji

Prema saopštenju o kretanju na tržištu rada u Nacionalnoj službi zapošljavanja Aleksinac, prvog meseca ove godine registrovano je 6.254 lica na evidenciji, od toga skoro polovina su žene.

Prema statistici, nezaposlenost je u odnosu na poslednji mesec minule godine povećana za malo više od 2%, a u odnosu na isti period – januar prošle godine, broj lica na evidenciji se smanjio za skoro 6%.

I dalje najveće učešće u registrovanoj nezaposlenosti, prema trajanju nezaposlenosti, imaju lica koja na posao čekaju do jedne godine i oni čine trećinu ukupno registrovanih na evidenciji, dok, posmatrano prema godinama starosti, najviše je lica od 40 do 44 godine i njih je skoro 13% od ukupnog broja.

Kada je reč o strukturi lica prema stručnoj spremi, na evidenciji nema većih odstupanja. Još uvek je najveći broj prijavljenih sa prvim stepenom i oni čine skoro trećinu. Sa četvrtim stepenom je nešto više od četvrtine ukupnog broja evidentiranih, a u stopu ih prate procenti sa trećim stepenom stručne spreme.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight − 5 =