Kiša pada, Morava ne raste

Kiša koja različitog intenziteta pada od sinoć, nije pala isto u svim krajevima naše opštine. Prema izveštaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda najviše kiše, u protekla 24 časa, palo je u podjastrebačkom i centralnom delu opštine, odnosno, u Vrćenovici 15,8 litara po kvadratu, a u Glogovici 15,4. Ostali podaci sa mernih mesta pokazuju da je u Gredetinu zabeleženo nešto više od 13, a u Porodinu 11,3 litara po metru kvadratnom. U Mozgovu je izmereno 10,2 litra, dok je najmanje kiše palo u Rsovcu 8,3 litara po kvadratu.

Obilnije padavine u protekla 24 časa nisu izazvale rast vodostaja Južne Miorave. Na mernom mestu kod mosta nivo Morave je 69 centimetara, što je skoro duplo manje od jučerašnjeg merenja kada je nivo oko podneva dostigao 123. centimetar. Ova kota je mnogo niža od one kada se uvodi redovna odbrana, jer do 300 centimetara ima još dosta.

Kada je reč o Moravici, na mernom mestu u Aleksincu njena dubina je 53 centimetara i ovaj nivo se drastično ne menja u poslednjih nedelju dana.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × one =