„Divacˮ i u Trnjanu

Iako je bio zakazan za prošlu subotu, zbog vremenskih uslova završetak jednog od šest projekata koje sufinansira fondacija „Ana i Vlade Divac” upriličen je juče. U toku projekta neformalne grupe „Mladi iz Trnjane”, pod nazivom „Svi na teren”, od dobijenih sredstava napravljeni su i postavljeni koševi na terenu iza osnovne škole u Trnjanu, a celokupni projekat završen je turnirom u basketu 3 na 3.

Na poziv „Mladih iz Trnjaneˮ odazvalo se 12 ekipa starijih i četiri ekipe mladih, odnosno basketaša do 15 godina starosti, a među njima našlo je se i desetak takmičara za šutiranje trojki.

U kategoriji mladih, najuspešnija je bila ekipa pod nazivom „Institucija”, drugo mesto su zauzeli „Klinci”, dok je bronza otišla u ruke ekipi „Spasini unuci”. Kada je reč o starijim basketašima , treće mesto zauzela je ekipa „No lajfer”, srebro je pripalo „Bagdali” dok su pobednici ovog turnira „Basket bradarsi”.

Pored turnira u basketu organizovano je i takmičenje u bacanju trojki, a ovog puta najuspešniji sa linije 6.75 bio je Dimitrije Stojadinović. Drugo mesto zauzeo je Rade Dekić, dok je bronzana medalja pripala Nikoli Mikiću.

Ispod novih koševa održano je i interno takmičenje ekipa iz Trnjana. Nakon par mečeva, među domaćinima, bila je najbolja ekipa „Profesori i maturanti” i njima su pripale zlatne medalje. Srebro u ovoj kategoriji je otišlo u ruke članovima ekipe „Moćni momci”, a bronzanim odličjem zadovoljila se ekipa „Ding dong”.

Nakon održanog turnira, među organizatorima bilo je vidno zadovoljstvo kako brojem prijavljenih ekipa, tako i samim tokom takmičenja, pa se sa sigurnošću može očekivati da ovaj turnir u basketu postane tradicionalni.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × four =