Vodenica

Folkloraši zavrteli „Vodenicu”

Pesma „Na Moravi vodenica stara” sinoć je na stadionu za male sportove otvorila istoimenu manifestaciju koja se u našem gradu održava 54. put. Po tradiciji, program prve večeri bio je sačinjen od najuspešnijih tačaka sa ovogodišnjih smotri „Kulturnog stvaralaštva na selu”.

Vodenica Na samom početku, direktorka Centra za kulturu i umetnost Maja Radoman Cvetićanin uručila je pehar predstavniku KUD-a „Bukovik” iz Mozgova u znak zahvalnosti za sveukupan doprinos razvoju amaterizma i kontinuirano učešće u „Kulturnom stvaralaštvu na selu”.

Pored folkloraša iz Mozgova, spletovima igara predstavili su se i KUD-ovi iz Kormana, Vukašinovca, Žitkovca, Rutevca, Trnjana, Velikog Drenovca, Tešice, Draževca, Kraljeva i sa Aleksinačkog Rudnika. Nastupili su i pevači Veroljub Janković, Ljiljana Mijailović, Slaviša Prvulović i Sandra Stoićević, nazdravičar Aleksandar Radenković, kao i instrumentalisti Dragi Nikolić i Dejan Golubović.

Večeras će se takmičiti pevači amateri, a publika će moći da vidi i modnu reviju sa etno motivima u organizaciji UG „Radinost” i nastup folk pevačice, Nataše Đorđević.
„Vodenica” se završava sutra takmičenjem u pripremanju riblje čorbe koje će biti održano na keju na Moravici.

Vodenica

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 1 =