Sportsko leto

Сутра почиње „Спортско лето Алексинац 2018”

У организацији Спортског савеза општине Алексинац, ОТИС-а и Савеза за рекреативни спорт Србије, сутра почиње „Спортско лето Алексинац 2018”. До суботе, 28. јула, одржаће се такмичења у малом фудбалу, стоном тенису, шаху, пикаду, одбојци на песку, атлетици и борилачким спортовима.

Манифестацију ће сутра на градском стадиону отворити квалификационе утакмице у малом фудбалу за млађе категорије. Играће дечаци до 12 година из фудбалских клубова „Напредак 1929”, „Велибор Васовић Васке”, „Рудар” и „Морава”.

Туристичко информативни центар ОТИС-а ће од 25. до 27. јула угостити шахисте, а организатор турнира је Шаховски клуб „Лав”. Стонотенисери ће своје дводневно такмичење започети сутра у 18 сати на платоу Дома културе, док ће се 26. на истом месту одржати надметање у пикаду и демонстрација борилачких вештина чланова Џудо клуба „Алексинац”, Карате клуба „Алексинац” и Џиу џицу клуба „НиФ”.

Градски стадион ће у петак, 27. јула бити резервисан за финални меч млађих категорија у малом фудбалу, за ревијалну утакмицу женског фудбала и такмичења у атлетици.

Последња два дана „Спортског лета”, петак, 27. и суботу, 28. јул обележиће турнир у одбојци на песку који ће се у организацији ОК „Пин” одржати на терену Јаз у Палилули.

Sportsko leto
Јован Живић и Драган Трајковић, фото архива

‒ Иако је део спортског лета требало да буду и такмичења у баскету 3 на 3 и извођењу слободних бацања, одлучили смо да их због Меморијалног турнира ‘Мића Пројовић’ померимо за август – каже секретар Општинског савеза за спорт Јован Живић и додаје, да ће се у случају лошег времена и други спортови, сем борилачких, одложити за август.

За победнике су обезбеђени пехари, медаље, дипломе и награде у спортској опреми.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + 20 =