Pekarski dani

Славски колачи из целе Србије на алексиначкој манифестацији

Свечаном приредбом на којој су уручене награде најуспешнијима на такмичењу за најлепши славски колач, синоћ је спуштена завеса на 13. “Пекарске дане”. Ове године у конуренцији је било око 150 колача из многих градова Србије и члановима жирија није било лако да у свакој категорији одаберу три најлепша. Уручењу награда претходило је освећење и сечење славског колача.

Pekarski dani

У категорији основаца, најлепши колач је направила Јана Стошић ученица Основне школе “Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника. Код средњошколаца, победу је однео Михајло Јовановић, ученик Прехрамбено-техничке школе из Ниша чији је колач био најбољи и по оцени публике.

И у категорији грађана била је велика конкуренција, а жири је прво место доделио Весни Маслић из Чачка. Награда за најбољи аранжман припала је Ђорђу Лазаревићу из средње школе “Светозар Крстић” из Вучја.

Pekarski dani

У културно-уметничком програму наступили су чланови ГКУД-а “Алексинац”, КУД-а “Ветерани” из Бора и ученици Пољопривредне школе “Шуматовац”, а Удружење грађана “Радиност” је и за ову прилику припремило етно – модну ревију.

Под покровитељством СО Алексинац манифестацију је организовала ПШ “Шуматовац”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + sixteen =