NATO bombardovanje

Predsednik Stanković: Aleksinac nikada nije imao ovakav skup

Na ulicama Aleksinca i danas je jedna od glavnih tema državna komemoracija povodom 19. godišnjice NATO bombardovanja, održana u našem gradu u subotu uveče. Predsednik opštine Nenad Stanković, u izjavi za naš sajt, kaže da je za Aleksinac to bila istorijska prilika da ima skup ovakvog nivoa, i u pogledu prisutnih zvaničnika, i u pogledu broja građana. Stanković i Selaković

‒ Procenjuje se da je bilo više od deset hiljada ljudi na ovom skupu. Bio je kompletan državni vrh na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem. Premijerka je, takođe, bila prisutna sa gotovo čitavom Vladom. Diplomatski kor je bio dobrim delom prisutan, kao i najviši zvaničnici Republike Srpske – rekao je predsednik Stanković.

On je dodao da je i, pored velike posećenosti, skup protekao besprekorno.

‒ Nemam informaciju da je bilo nekih negativnih dešavanja. Iskoristio bih priliku, pre svega, da se zahvalim Aleksinčanima i žiteljima aleksinačke opštine što su se odazvali u velikom broju. Hvala im na tome jer verujem da su shvatili da se radi o ozbiljnom državnom skupu i to, nažalost, komemorativnom, a ne o političkom. Imali smo veliku podršku i građana iz okruženja – rekao je Stanković.

Predsednik je rako i da Aleksinac, od kad postoji kao grad i opština, nije imao skup takvog nivoa posećenosti.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − 5 =