NATO bombardovanje

Председник Станковић: Алексинац никада није имао овакав скуп

На улицама Алексинца и данас је једна од главних тема државна комеморација поводом 19. годишњице НАТО бомбардовања, одржана у нашем граду у суботу увече. Председник општине Ненад Станковић, у изјави за наш сајт, каже да је за Алексинац то била историјска прилика да има скуп оваквог нивоа, и у погледу присутних званичника, и у погледу броја грађана. Stanković i Selaković

‒ Процењује се да је било више од десет хиљада људи на овом скупу. Био је комплетан државни врх на челу са председником Републике Александром Вучићем. Премијерка је, такође, била присутна са готово читавом Владом. Дипломатски кор је био добрим делом присутан, као и највиши званичници Републике Српске – рекао је председник Станковић.

Он је додао да је и, поред велике посећености, скуп протекао беспрекорно.

‒ Немам информацију да је било неких негативних дешавања. Искористио бих прилику, пре свега, да се захвалим Алексинчанима и житељима алексиначке општине што су се одазвали у великом броју. Хвала им на томе јер верујем да су схватили да се ради о озбиљном државном скупу и то, нажалост, комеморативном, а не о политичком. Имали смо велику подршку и грађана из окружења – рекао је Станковић.

Председник је рако и да Алексинац, од кад постоји као град и општина, није имао скуп таквог нивоа посећености.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =