Smotra

Mladi Aleksinčani pokazali glumački talenat

Dodelom zahvalnica učenicima i njihovim vaspitačima, učiteljima i nastavnicima, sinoć je i zvanično završena prva Smotra školskih pozorišnih scena opštine Aleksinac.

Smotra Tokom dva dana, na sceni Doma kulture odigrano je sedam predstava u kojima je publika videla blizu 60 glumaca – školaraca. Prvog dana odigrana su četiri igrokaza i to u izvođenju mališana PU „Lane” i učenika nižih razreda osnovnih škola „Ljupče Nikolić”, „Vuk Karadžić” i „Vožd Karađorđe”. Drugi dan bio je rezervisan za starije osnovce iz OŠ „Sveti Sava” iz Subotinca, „Vuk Karadžić” iz Žitkovca i „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca.

Pored autorskih tekstova Radosave Srećo (Zečja škola), Anice Pavlović (Srce) i Ane Vukajlović (Ko je kriv za jedinicu) izvedene su i adaptacije poznatog romana „Pinokio”, epske narodne pesme „Mali Radojica”, a viđen je i dramski prikaz popularne TV serije „Otvorena vrata”. Smotra
Opšta ocena je da je novopokrenuta smotra Centra za kulturu i umetnost pun pogodak, jer uspešni estetski dometi pojedinih predstava pokazali su koliko se polaže na dramsko i pozorišno vaspitanje dece u ovdašnjim školama i predškolskim grupama.

Možda će upravo ovakva ocena motivisati i preostale škole iz naše opštine da se sledeće godine pojave na „daskama koje život znače” koje će možda, ko zna, nekom od učenika biti životni poziv.

 

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − 2 =