kurs Opšta bolnica Aleksinac

Завршена едукација радиолога и интерниста

Полазећи од чињенице да су осим квалитетног школовања, у савременој медицинској пракси неопходни и редовна едукација и континуирана иновација знања, kurs ultrazvuk štitne žlezde Општа болница Алексинац је организовала дводневни курс ултразвучне дијагностике штитасте жлезде намењен лекарима специјалистима и лекарима на специјализацији из радиологије и интерне медицине.

Након осам часова теоретске наставе, полазници су данас имали и шест сати практичног дела на Одељењу радиологије. Била је то прилика да пацијенте са обољењем штитне жлезде прегледају модерним апаратом са колор доплером. Овом методом могу се дијагностиковати све промене у величини, структури и прокрвљености штитасте жлезде.

kurs bolnica Aleksinac Оваква врста едукације кадра много доприноси бољем раду и ја сам задовољан што је наша болница организовала овај курс ‒ каже доктор Миодраг Илић, радиолог у алексиначкој болници, који је на иницијативу лекара интерниста и осмислио ову дводневну едукацију.

Он очекује да ће полазници врло брзо, уколико у њиховим здравственим установама постоји одговарајућа опрема, почети да примењују стечено знање на добробит пацијената.

Патологија штитасте жлезде је, нажалост, у експанзији јер има пуно жена са овом врстом обољења и оваква врста едукације, поготову практичaн део пуно ће значити мени и мојим колегама у даљем раду – каже један од полазника, др Драгана Голубовић Петровић, интерниста алексиначке болнице.

kurs bolnica
С обзиром да је овај курс акредитован, одмах по завршетку практичног дела, директор Опште болнице, доктор Горан Видић уручио је полазницима сертификате.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 10 =