Vuk Karadzic - Naslovna

Житковачка школа добила мултимедијалну салу

Oсновна школа „Вук Караџић” у Житковцу спремно дочекује нову школску годину. Поред уређења учионица, набавке новог намештаја, током школског распуста извођени су и радови на замени дотрајале столарије на фискултурној сали и на школској трпезарији.

Milan Dinić– Школска трпезарија се показала као идеалан простор за мултимедијалну салу коју ћемо користити за састанке наставничког већа али и у друге сврхе. Ту се могу одржавати семинари, разна предавања и трибине, позоришне представе, промоције, а моћи ће да је користе и мештани Житковца. Сала је урађена по свим стандардима, климатизована је, има бину и потребно озвучење а капацитет је 70 места – каже директор школе Милан Динић и додаје да ће се након радова који се приводе крају, сала комплетирати тракастим завесама.

Тренд смањења броја ученика присутан је и у житковачкој школи. У школску 2018/2019. годину кренуће близу 70 ђака првака (урачуната и издвојена одељења). Директор Динић напомиње да постоји могућност да се до 15. септембра упише још један број деце која нису похађала предшколски програм, а ту мисли на децу из ромског насеља у Прћиловици и из Нозрине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =