Ражањ је данас по четврти пут домаћин туристичко-гастрономске манифестације „Чаролије из црепуље”, која је овог пута окупила у такмичарском делу десет екипа. Поред надметања у припремању хране у чувеној ражањској црепуљи у оквиру манифестације одржава се и продајна изложба домаћих пољопривредних производа по традиционалним рецептурама, као и домаћих рукотворина. На двадесетак штандова посетиоци могу да купе разна вина, ракије, сокове, џемове, сувенире до црепуље.
Ражањаска манифестација се организује са циљем да промовише нематеријално културно наслеђе попут црепуље која је еколошка посуда за спремање разних јела и теста.
У такмичарском и промотивном делу учествују представници 22 удружења и пољопривредних газдинстава са подручја општина Ражањ, Ћићевац, Ћуприја, Алексинац, Сокобање, Сврљига и Нишке Бање, као и градова Ниша и Јагодине.
О укусу припремљене хране из црепуља одлучиваће стручни жири професор др Јован Бугарчић и Марко Цилић са Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, као и професор др Јелена Петровић са београдског факултета за образовање учитеља и васпитача. Проглашење победника је заказано за 15, а дегустација за 14 часова.
Организатор „Чаролије из црепуље” је Туристичка организација, а покровитељ Општина Ражањ.