Ražanj je danas po četvrti put domaćin turističko-gastronomske manifestacije „Čarolije iz crepulje”, koja je ovog puta okupila u takmičarskom delu deset ekipa. Pored nadmetanja u pripremanju hrane u čuvenoj ražanjskoj crepulji u okviru manifestacije održava se i prodajna izložba domaćih poljoprivrednih proizvoda po tradicionalnim recepturama, kao i domaćih rukotvorina. Na dvadesetak štandova posetioci mogu da kupe razna vina, rakije, sokove, džemove, suvenire do crepulje.
Ražanjaska manifestacija se organizuje sa ciljem da promoviše nematerijalno kulturno nasleđe poput crepulje koja je ekološka posuda za spremanje raznih jela i testa.
U takmičarskom i promotivnom delu učestvuju predstavnici 22 udruženja i poljoprivrednih gazdinstava sa područja opština Ražanj, Ćićevac, Ćuprija, Aleksinac, Sokobanje, Svrljiga i Niške Banje, kao i gradova Niša i Jagodine.
O ukusu pripremljene hrane iz crepulja odlučivaće stručni žiri profesor dr Jovan Bugarčić i Marko Cilić sa Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, kao i profesor dr Jelena Petrović sa beogradskog fakulteta za obrazovanje učitelja i vaspitača. Proglašenje pobednika je zakazano za 15, a degustacija za 14 časova.
Organizator „Čarolije iz crepulje” je Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Ražanj.