Trio Noar

Tri majstora baroka za dve flaute i klavir

Koncertna sezona u Centru za kulturu i umetnost nastavlja se večeras koncertom kamerne muzike na kome će nastupiti Trio Noar. Pored pijanistkinje Anite Zdravković, članice trija su i dve flautistkinje Jelena Jakovljević i Angelina Nikolić.

Profesor doktor Jelena Jakovljević je diplomirala i specijalizirala flautu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Ljubiše Jovanovića. Dve koncertne sezone radila je na mestu soliste – prve flaute u niškom Simfonijskom orkestru. Učestvovala je na brojnim renomiranim muzičkim festivalima i dobitnica je više značajnih nagrada i priznanja. Docent je na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Druga flautistkinja u ovom triju Angelina Nikolić, osnovne i master akademske studije završava upravo u klasi Jelene Jakovljević sa najvišom ocenom iz glavnog predmeta. Tokom dosadašnjeg školovanja, Angelina je ostvarila zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima. Aktivno se bavi solo, kamernim i orkestarskim izvođenjem. Kao član kvarteta flauta snimala je za potrebe Fakulteta umetnosti u Nišu.

Pijanistkinja Anita Zdravković je studije klavira završila na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi profesora Aleksandra Serdara, a specijalističke studije na Fakultetu umetnosti u Beogradu, na odseku za kamernu muziku. Kao solista i kamerni muzičar nastupala je širom Srbije i u inostranstvu (Španija, Italija, SAD). Dobitnik je značajnih priznanja i nagrada od kojih se izdvaja prva nagrada u Italiji. Zaposlena je kao profesor klavira i korepetitor u OMŠ „Predrag Milošević” u Knjaževcu.

Zanimljivo je da će Trio Noar izvoditi dela trojice velikih kompozitora iz epohe baroka, Johana Sebastijana Baha, Georga Fridriha Hendla i Georga Filipa Telemana. Iako su Bah i Hendl rođeni u istoj, 1685-oj godini, nikada se nisu sreli, dok su Teleman, rođen četiri godine ranije i Hendl bili dobri prijatelji.

Koncert će biti održan u Galeriji 2 sa početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 5 =