Sa utakmice OFK Napredak

Фудбал: Дерби у знаку Суботинчана

Комшијски дерби на Алексиначком Руднику између Рудар Алпоса и Моравице протекао је у знаку гостију из Суботинца.
Гости су повели у 13. минуту голом Стефановића, а „рудари” су поравнали резултат у 24. минуту када је Марковић матирао голмана гостију Додеровића. За пет минута гости су постигли два гола. Најпре је Никола Костић у 30. минуту савладао Чудића, а пет минута касније у листу стрелаца уписао се и Станковић. Тек у самом финишу, у 90. минуту, домаћи тим је преко Јанковића ублажио пораз – 2:3.
После шест одиграних кола на челу табеле је Заплањац са 15 бодова, Моравица заузима треће место са 12 бодова, а Рудар Алпос је на претпоследњем, 15. месту са четири бода.

Златни бодови за „црвено-беле” 

На гостовању у Мезграји, у склопу 6. кола Окружне лиге, лидер првенства, Орљане, са 3:1 победило је екипу Јединства из Грејача. Пред својим навијачима у Корману Слога је тријумфовала против Земљорадника са 2:1.

FK Crvena zvezda Gornji Ljubeš

Три драгоцена бода за бег са зачеља табеле освојила је и Црвена звезда из Горњег Љубеша која је тим Дољевца победила са 3:2. Палилула из Алексинца је у Чечини изгубила од Моравца са 1:0. Још један тежак пораз, пети по реду, забележила је житковачка Морава које је пред својим навијачима изгубила од Моравца из Заплањске Топонице са 5:1.
Ево и осталих резултата: Наисус – Раднички (Ч) 3:0, Добрич – Раднички (К) 0:3 и Младост (Б) – Расовача 0:0.
На табели и даље води Орљане сада са 18 бодова. Са 13 бодова Палилула из Алексинца заузима треће место, колико има четвртопласирана Младост из Батушинца. Слога из Кормана, Јединство и Црвена звезда заузимају 10, 11. и 13. место са по шест бодова. На последњем, 16. месту је Морава без бодова.

Гужва на врху 

У оквиру 5. кола Општинске фудбалске лиге, две утакмице нису одигране, и то Вукашиновац – Јединство и Гредетин –Темпо. У овом колу један меч је завршен ремијем, у два су победили домаћини, а у три сусрета гостима је припао цео плен.
Утакмица у Тешици између Јастрепца и Полета из Радевца завршена је без победника – 2:2. У Алексинцу ОФК Напредак 1929 са 2:0 је победио Ратара. За три нова бода бодовни салдо увећала је ОФК Слога из Добрујевца која је против Полета из Витошевца тријумфовала са 6:2. Лидер првенства, Борац из Трњана, као гост победио је новајлију, екипу Шкриљца из Брадарца, са 6:1. Победа је у Јаковљу изгубила од Рутевца са 1:0, а пораз пред својим навијачима од Напретка из Крушја са 4:0 претрпео је и Дражевац.
После овог кола на челу табеле су Борац и Напредак из Крушја са по 13 бодова.
Са бодом мање на трећем месту је ОФК Напредак 1929, четврто и пето место са по 10 бодова заузимају ОФК Слога и Полет из Витошевца. Следе: 6. Рутевац 8 бодова, 7. И 8. Дражевац и Вукашиновац са по седам бодова, Јастребац и Ратар су на 9. односно 10. месту са по пет бодова. Јединство је на 11.позицији са 4 бода, итд.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =