Savet za javno zdravlje Aleksinac

Усвојена Стратегија јавног здравља

 На данашњој седници Савета за здравље општине Алексинац усвојен је Нацрт Стратегије јавног здравља за период од 2017-2022. године, чиме је окончан  вишемесечни рад на овом значајном документу. Стратегија ће, како је више пута истакнуто, бити основа за побољшање здравственог стања становника алексиначке општине. У изради Стратегије, Савет је сарађивао са локалном самоуправом и здравственим установама. Savet za javno zdravlje

– Ово је одлично урађен документ, садржи све оно о чему смо протеклих месеци разговарали и базира се на резултатима здравственог стања становника општине – рекао је проф. др Зоран Милошевић из Института за јавно здравље у Нишу и изразио очекивања да ће Стратегија бити изгласана на једној од седница локалне скупштине након чега би се усвојио План и програм који би се реализовао у наредној години.

 За који дан, Нацрт Стратегије биће постављен на сајт општине Алексинац ради јавног увида, а у међувремену се очекује и позитивно мишљење Института за јавно здравље из Ниша и чланова Општинског већа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − thirteen =