Ulica 7. juli – dodatni radovi ukinuli rokove?

Radovi na rehabilitaciji Ulice 7. jula, koja je deo Regionalnog puta Vukanja-Žitkovac-Aleksinac-Sokobanja-Knjaževac, počeli su krajem avgusta i trebalo je da budu završeni sredinom oktobra. Međutim, javili su se neočekivani problemi koji su usporili dinamiku radova što je izazvalo prekoračenje planiranog roka.

Pomeranje završetka radova na rekonstrukciji Ulice 7. jula posledica je stare kanalizacione mreže preko koje izvođač radova nije želeo da postavlja asfalt zbog mogućnosti pucanja cevi pod težinom građevinskih mašina. Novonastali problem je rešen tako što je investitor JP „Putevi Srbije”, pored već planiranih sredstava u iznosu od 16 miliona, obezbedio i dodatna dva i po miliona dinara.

Ulica 7. juli
U međuvremenu, u delu ulice, od stadiona za male sportove do raskrsnice sa ulicom Majora Tepića, završeni su radovi na kanalizaciji i na postavljanju ivičnjaka. Kako je izvršeno pripremanje podloge postavljanjem sloja tucanika, veoma brzo će uslediti asfaltiranje.
U toku su radovi i na pripremi podloge i ugradnji ivičnjaka u delu ulice od stadiona do semafora, a za nekoliko dana počeće skidanje starog sloja asfalta u delu od semafora do gimnazije, usled čega će čitava ulica biti zatvorena za saobraćaj.

U opštinskom Odeljenju za komunalne i građevinske poslove su nam rekli da ne žele da licitiraju sa nekim novim rokom za završetak radova, koji sada umnogome zavisi od vremenskih prilika.
Inače, kompletna rekonstrukcija ove saobraćajnice u drugoj fazi predviđa i uređenje trotoara, koje će finansirati lokalna samouprava.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + 18 =