Domijada

Стонотенисери други, Андријана трећа

У оквиру 23. Сусрета домова ученика средњих школа југоисточне Србије, протеклог викенда у Прокупљу су одржана спортска такмичења на којима су учествовали и представници Дома „Младост” из Алексинца.

Domijada
Андријана Момировић

Такмичили су се у шаху, стоном тенису и малом фудбалу. Стонотениска екипа коју су чинили Далибор Ђорђевић, Ненад Ђорђевић и Лазар Радовановић освојила је друго место, док је треће место припало шаховској екипи у којој су били Ђорђе Стевановић, Милош Јовановић и Александар Момировић. У појединачном пласману у шаху Андријана Момировић је освојила треће место и бронзану медаљу. Када је реч о малом фудбалу, алексиначка екипа је елиминисана у четвртфиналу.

Алексинчани су учествовали и на недавној смотри културно-уметничког стваралаштва у Пироту, која је такође одржана у склопу Домијаде. За извођење драмског приказа „Кућа”, који је режирао Драгослав Ранђеловић Ранђа, драмска секција је освојила друго место, а на треће место се пласирао Андрија Стојановић који је на хармоници извео народно коло. На смотри у Пироту приређена је и изложба ученичких радова, док се фолклорна секција представила Играма из околине Ниша.

‒ Носимо позитивне импресије са Домијаде и више смо него задовољни постигнутим резултатима на овој својеврсној смотри средњошколаца из 14 градова југоисточне Србије ‒ казао је Новица Лукић, васпитач у Дому „Младост”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 14 =