sajam etno hrane i pića

Svi mirisi i ukusi zavičaja

U Beogradu je juče otvoren 12. Sajam etno hrane i pića na kome učestvuje i nekoliko preduzetnika iz Aleksinca i okoline. sajam etno hrane i pića

Naša opština već godinama prati ovaj sajam kroz aktivnosti Fonda za razvoj poljoprivrede, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i Opštinske organizacije za turizam i sport. Sajam je svojevrsna prilika za promociju naših domaćih proizvoda koji su sve popularniji u svetu gde je zdrava etno hrana svojevrsni hit, ali i za predstavljanje proizvođača takve hrane ‒ kaže Milena Maksimović, direktorka Opštinske organizacije za turizam i sport.

sajam etno hrane i pića
Uz podršku ove organizacije, kao i Opšteg udruženja preduzetnika, na ovoj sajamskoj manifestaciji učestvuju Poljoprivredna škola „Šumatovac”, Udruženje građana „Radinost”, Pekara „Zora” iz Kraljeva, Pčelarsko gazdinstvo „Stevanović” iz Krušja, Plantaže „Milošević” iz Moravca, Fabrika hrane „Lazić” iz Mozgova i „Adonis” iz Sokobanje.
Na sajmu, koji se završava 25. novembra, izloženo je više od dve hiljade autentičnih poljoprivrednih proizvoda iz svih krajeva naše zemlje, zatim iz Poljske, Grčke, Republike Srpske i Crne Gore.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =