Сабор паприкара, 16. пут

Традиционална манифестација „Сабор паприкара” у Рутевцу, у организацији Месна заједница биће одржана по 16. пут сутра и прекосутра.

Сутра, у петак од 10 до 16 часова, као и ранији година, стручни жири из Института за повртарство у Смедеревској Паланци обићи ће парцеле пријављених повртара за такмичење и притом ће оцењивати најбољи засад паприке. Овом приликом жири ће узимати примерке овог поврћа који ће бити мерени током такмичења наредног дана.

Овај, први дан манифестације биће завршен богатим програмом који ће приредити културно-уметничка друштва „Мерак” из Вукашиновца и домаћини из Рутевца, а након тога за присутне ће бити приређена игранка.

Програм манифестације „Сабор паприкара Рутевац 2018” биће настављен у суботу од 16 сати, за када је планиран почетак такмичења у кувању паприкаша, затим изложба јела од паприке и изложба дечијих цртежа на тему „Узгој паприке”.

У том периоду од 16 до 18 часова биће одржано јавно мерење плодова паприке и тада ће бити изабрана најдужа и најтежа паприка.

За крај ове манифестације, пре почетка забавног програма од 19 сати, биће додељене награде и то: три награде за најбољи засад паприке, по једна награда за најбољи паприкаш, најдужу и најтежу паприку и осам награда за најбољи цртеж.

Након доделе награда окупљени гости видеће сплетове културно-уметничких друштава из Вукашиновца, Макрешана, Смиловца и домаћина. Гошћа вечери биће Вера Матовић која ће својим песмама и завршити овогодишњи Сабор.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + eighteen =