predsednik Nenad Stanković

Predsednik Nenad Stanković: Očekuju nas značajne investicije

Opštinska kasa naredne godine imaće oko milijardu i tri stotine miliona dinara, i, kao što uvek biva kada je reč o javnim parama, različita su mišljenja kako ih treba trošiti. O investicionim prioritetima, sredstvima koja dolaze iz republičke kase i drugih izvora i o tome zašto se pojedine ulice ne asfaltiraju iako za tim postoji potreba, pitali smo u novogodišnjem intervjuu predsednika opštine Nenada Stankovića. Predsednika smo pitali i kako on vidi funkcionisanje javnih preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava, kao i da li postoji tzv. predsednikovo sokače.

Kada govorimo o budžetu za 2018. godinu, koji je glavni projekat?

Najznačajnija planirana investicija je izgradnja ili uređenje pešačke zone u glavnoj ulici u samom Aleksincu. Taj deo glavne Ulice knjaza Miloša je, posle decenija od izgradnje, u vrlo lošem stanju. Ceneći činjenicu da je to zapravo sam centar grada u kome se odvija čitav javni život, ne samo Aleksinčana, već i ljudi koji žive na teritoriji opštine Aleksinac, smatramo da tu krupnu investiciju treba da zagrizemo u 2018. godini i za to smo predvideli 115 miliona. Zbog same procedure, nije realno očekivati da izgradnja pešačke zone krene u proleće, kada je prirodno da građevinski radovi počnu. Verovatno će to biti u drugoj polovini 2018, a trebalo bi da budu završeni u prvoj polovini 2019.

Opozicija ne misli tako, za njih su to nepotrebno uložena sredstva i smatraju da ima prečih poslova koje treba završiti. 

Pojedini predstavnici opozicije dok su bili na vlasti, 2010. godine, radili su projekat koji mi sada želimo da realizujemo i tim pre je čudno što se tom istom projektu protive. Svaka lokalna vlast ima odgovornost da određuje prioritete i ja sam čuo opasku od opozicije da su pre desetak godina mnoge opštine nekim tuđim parama uredile svoje centre, pa je moje pitanje zašto to tada nismo uradili i mi. On se ne uređuje ni svake godine, ni svakih deset godina i kada se uradi jednom, takav je za narednih, sigurno, pedesetak godina. Još nisam došao do neke investicije koju smo mi planirali, a da nju nije osporavala opozicija. Voleo bih da u ovim poslednjim godinama nađemo jednu investiciju za koju opozicija kaže ‘bravo, dobro je što to radite’. Kada bismo se rukovodili time šta sve opozicija, od onoga što planiramo, napada, a napadaju gotovo sve, mi praktično ne bismo radili ništa i valjda bi tada bili zadovoljni.

Ceo intervju sa predsednikom opštine Aleksinac pročitajte u novogodišnjem broju AL novina: 

http://alpress.rs/files/Al%20novine.pdf

 

Jedan komentar

  1. Sve sto se uradi u aleksinackoj opstini je plus za gradjane. Svedoci sno da se zadnjih godina deo po deo opstine obnavlja. Treba samo nastaviti ovim tempom.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =