Почињу „Дани алексиначке културе”

Пријемом за пријатеље и сараднике са којима Центар за културу и уметност успешно сарађује на реализацији бројних културних манифестација, почело је обележавање 1. октобра, Дана установе.
На „Дану пријатеља и сарадње”, а под мотом „Дела, а не речи”, директор Центра за културу и уметност, Маја Радоман Цветићанин представила је програм „Дана алексиначке културе” који ће бити прошарани књижевним вечерима, изложбама и концертима.

 Dani aleksinačke kulture
Недељу културе у нашем граду, отвориће сутра у 13 часова, трибина „Читај да би живео” коју у Дому омладине организује библиотека „Вук Караџић”. За 18 сати планиран је концерт ученика ОМШ „Владимир Ђорђевић”, а у 21 час почиње вече посвећено прерано преминулом алексиначком песнику, Дејану Јовановићу – Црном.
Среду, 27. октобар обележиће изложба фотографија Фото клуба „Алексинац” од 19 и концерт ГКУД „Алексинац” од 20 часова.
„Слика је нема песма” назив је изложбе слика Братислава Крстића коју је за четвртак, 28. септембар припремио Завичајни музеј. Отварање изложбе је у 19 часова.
Свој допринос „Данима алексиначке културе” даће и Књижевни клуб „Велимир Рајић” и Друштво српско-руског пријатељства који су за петак, 29. септембар, припремили књижевно вече под називом „Песник не прави песму сам, мора бити неког да га чује”. Исте вечери, у дворишту Алексиначке гимназије, биће одржан музички фестивал „Завршни ударац”.
Манифестација се затвара у суботу, 30. септембра, на платоу испред библиотеке, где ће концерт под називом „Без музике, живот би био грешка” одржати Мешовити хор „Певница”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × three =