nap-pic

Пораз Напретка на старту сезоне

Кошаркаши Напретка Bosphorus поражени су на гостовању у Смедеревској Паланци од Младости 90:75 (27:8; 27:23; 23:20; 13:24). Домаћин је меч решио већ у првом полувремену, где су играчи Младости постигли чак 54 поена, наспрам Напреткових 31. Најефикаснији у победничком тиму био је Срђан Стојановић са 19 убачених поена. У нашем тиму, најистакнутији био је Никола Јанчић са 20, док је Стеван Зорнић постигао поен мање.

Меч је почео незапамћено лоше по Алексинчане. Уводних неколико минута, Напредак је био на нули, док су кошаркаши Младости без већих проблема остваривали своје замисли из свлачионице. Већ након првих 10 минута, створила се бојазан да би алексиначка екипа могла доживети дебакл на отварању сезоне.

У другој деоници, нешто боља игра Напретка, али домаћи тим без већих проблема чува велику предност стечену на самом почетку. Приметно је било одсуство Драгољуба Шикмана у овом сусрету, који право играња стиче у наредном колу.

На старту другог дела, без промена на терену. Младост је, пре свега на крилима бољег шута из игре и са линије пенала, успешно одолевала покушајима гостију да утакмицу учине занимљивијом.

Тек у четвртој деоници, виђена је знатно ангажованија игра Напретка. Ових 10 минута сусрета, алексиначка екипа добила је са 24:13.

Прилику за искупљење, Напредак Bosphorus имаће већ у суботу, када у госте долази стари познаник, екипа Пирота. Пироћанци су такође поражени на почетку сезоне, на свом терену изгубили су од Пролетера из Зрењанина, те у Алексинац долазе са жељом да анулирају поменути неуспех.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 6 =