Omladinska-ekipa-OFK-Napredak-1929

Омладински погон – расадник младих талената

У прва четири кола Друге омладинске лиге Фудбалског савеза Региона источне Србије, млади фудбалери ОФК „Напретка 1929” из Алексинца забележили су један реми и три пораза. Упркос оваквом салду, њихов тренер Никола Костић је оптимиста, и верује да ће његова екипа ипак заузети једно од места у средини табеле.

Nikola-Kostic
Никола Костић

– Не треба да звучи као алиби, али је чињеница да је омладинска екипа претежно састављена од момака који су по две или три године млађи од вршњака са којима се такмиче. Уз то, имали смо и тежак распоред; прва три кола играли смо у гостима, а једини бод освојили смо у мечу против екипе која је прва на табели. Момци заиста вредно раде и треба веровати да резултати неће изости, каже Костић који ову екипу познаје у душу јер је, са извесним прекидима, тренира скоро три године.

–Тренутно екипу чини двадестак младих и талентованих фудбалера. Било их је, додуше, још 10-12, али су отишли да играју у првим тимовима других клубова. Од ове екипе се очекује да буде база за попуну првог тима, наглашава наш саговорник.

У наредном колу, у среду, 27. септембра, Напреткови клинци дочекују екипу ОФК Бора. Због уштеде, тога дана, осим утакмице омладинаца, одиграће се и мечеви у категоријама петлића и пионира.

TreningСрђан Илић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 1 =