Savet

Огласна табла обавезна и за приватнике

На данашњој седници Савета за здравље општине Алексинац разматрана је понуда организације „Здрав живот” из Београда, која се тиче програма превенције вршњачког насиља.

Програм под називом „Зато што те се плашим” намењен је ученицима виших разреда основних школа и средњошколцима. У првом делу, глумци Иван Јевтовић, Милена Николић и Дејан Јајчанин кроз истоимену представу дају приказ добрих и лоших понашања са поруком младима да је једино решење проблема здрава комуникација. Други део програма је обраћање професора доктора Ратка Божовића, социолога културе или професора доктора Жарка Требјешанина, психолога, док би у оном трећем, интерактивном делу, присутни ученици сугерисали глумцима како да реше одређене конфликте из представе.

Савет је усвојио и закључак да се свим здравственим установама, приватним ординацијама и апотекама, као и у установама социјалне заштите упути допис којим се обавештавају да су дужне да на огласној табли имају истакнуто обавештење да грађани, уколико нису задовољни пруженим услугама могу да се обрате Саветнику за заштиту пацијената при локалној самоуправи.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =