Epoha

(Не)чекајући посао у струци

Уместо да чекају на посао у струци или да се прилагоде савременом тренутку и мигрирају у неке „боље” крајеве, сестре Марија и Јована одлучиле су да отворе бутик у свом родном граду и остану на свом терену. До тада су, кажу, радиле различите послове, мимо своје струке, али им то није сметало, већ им је искуство стечено у досадашњем раду помогло да се осамостале.

‒ Посао у струци нисам чекала, увек сам била отворена за такву прилику, али сам у међувремену радила на другим местима – каже нам Марија, која је завршила високу педагошку школу.

Marija Pejković
Марија Пејковић

Њена старија сестра Јована по професији је зубни техничар и до сада је имала прилике само да волонтира у струци. Ипак, без обзира на професионалну дистанцу, ове две младе предузетнице, успеле су да нађу нешто заједничко.

‒ Пре свега, одувек смо желеле да радимо нешто заједно, а овде су нам се интересовања поклопила – додаје Марија. 

Jovana Pejković
Јована Пејковић

У својој радњи продају пре свега женску гардеробу, а посебно истичу широк асортиман домаће конфекције и моделе намењене пословној жени. Надамо се да ће овај пример изнедрити више таквих муштерија и да ће ове младе успешне девојке дуго остати у свом послу. Оно што је за сада извесно, њихова „Епоха”, како су назвале свој кутак у Таушановићевој, омогућила им је да живе и раде у свом граду, без обзира на пословне (не)могућности.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + six =