pozorište

Mališani i osnovci na daskama koje život znače

Aleksinac je dobio još jednu pozorišnu manifestaciju. Reč je o Smotri školskih pozorišnih scena opštine Aleksinac, koja je pokrenuta sa ciljem da predstavi i podstakne pozorišne zaljubljenike okupljene u predškolskim trupama, na inovativnost i bolje razumevanje pozorišne umetnosti.

Pored PU „Lane” na prvoj smotri predstaviće se pozorišne trupe iz četiri osnovne škole: „Ljupče Nikolić” i „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca, „Sveti Sava” iz Subotinca i „Vuk Karadžić” iz Žitkovca sa dve trupe, jednom iz matične škole i jednom iz isturenog odeljenja u Lužanu.

Sutra, prvog dana, scena Doma kulture od 10:30 do 12:30 rezervisana je za mlađe osnovce i „Lanetove” mališane, dok će u ponedeljak, 7. maja, svoje glumačko i scensko umeće na „daskama koje život znače” pokazati stariji osnovci.

Smotra se završava u utorak, 8. maja dodelom zahvalnica učesnicima u čiju će čast glumci Studija glume CKU premijerno izvesti predstavu „Kirija” koju je režirala Aleksinčanka Biljana Nikolić, inače glumica Kruševačkog pozorišta.

 

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − two =