pozorište

Mališani i osnovci na daskama koje život znače

Aleksinac je dobio još jednu pozorišnu manifestaciju. Reč je o Smotri školskih pozorišnih scena opštine Aleksinac, koja je pokrenuta sa ciljem da predstavi i podstakne pozorišne zaljubljenike okupljene u predškolskim trupama, na inovativnost i bolje razumevanje pozorišne umetnosti.

Pored PU „Lane” na prvoj smotri predstaviće se pozorišne trupe iz četiri osnovne škole: „Ljupče Nikolić” i „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca, „Sveti Sava” iz Subotinca i „Vuk Karadžić” iz Žitkovca sa dve trupe, jednom iz matične škole i jednom iz isturenog odeljenja u Lužanu.

Sutra, prvog dana, scena Doma kulture od 10:30 do 12:30 rezervisana je za mlađe osnovce i „Lanetove” mališane, dok će u ponedeljak, 7. maja, svoje glumačko i scensko umeće na „daskama koje život znače” pokazati stariji osnovci.

Smotra se završava u utorak, 8. maja dodelom zahvalnica učesnicima u čiju će čast glumci Studija glume CKU premijerno izvesti predstavu „Kirija” koju je režirala Aleksinčanka Biljana Nikolić, inače glumica Kruševačkog pozorišta.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × two =