Opšta bolnica Aleksinac

Курс ултразвука штитне жлезде у алексиначкој болници

У Општој болници Алексинац данас је почео дводневни курс из ултразвучне дијагностике штитне жлезде. Након теоретског и практичног дела, 16 полазника ће добити лиценцу за самостално обављање оваквих прегледа. Предавачи на курсу су др Миодраг Илић, радиолог Опште болнице Алексинац, др Слађана Петровић, радиолог и др Данијела Радојковић, ендокринолог из Клиничког центра Ниш.

dr Goran Vidić
др Горан Видић

Ово је први пут да наша болница организује овакав едукативни курс, који је и акредитован. Јако смо поносни што поред организационих послова, опремања, увођења нових метода као и све извеснијег почетка рада дијализе, нашу установу унапређујемо и у стручном погледу – каже директор Опште болнице, доктор Горан Видић и истиче да све ово, као и будуће активности бацају једно ново светло на алексиначку болницу.

Sreten Vujoševgić i Miodrag Ilić
др Сретен Вујошевић и др Миодраг Илић

Курс су иначе иницирали алексиначки интернисти који су желели једну врсту едукације од стране доктора Илића, а који је предложио да се поред алексиначких, едукују и лекари из других здравствених установа из Ниша и Лесковца.

Након предавања на којима ће, између осталог, бити речи о физиологији и патологији штитне жлезде, као и о посебностима ултразвучног прегледа, полазници ће другога дана имати практичан рад са пацијентима код којих је дијагностиковано обољење штитне жлезде.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 12 =