Opšta bolnica Aleksinac

Kurs ultrazvuka štitne žlezde u aleksinačkoj bolnici

U Opštoj bolnici Aleksinac danas je počeo dvodnevni kurs iz ultrazvučne dijagnostike štitne žlezde. Nakon teoretskog i praktičnog dela, 16 polaznika će dobiti licencu za samostalno obavljanje ovakvih pregleda. Predavači na kursu su dr Miodrag Ilić, radiolog Opšte bolnice Aleksinac, dr Slađana Petrović, radiolog i dr Danijela Radojković, endokrinolog iz Kliničkog centra Niš.

dr Goran Vidić
dr Goran Vidić

Ovo je prvi put da naša bolnica organizuje ovakav edukativni kurs, koji je i akreditovan. Jako smo ponosni što pored organizacionih poslova, opremanja, uvođenja novih metoda kao i sve izvesnijeg početka rada dijalize, našu ustanovu unapređujemo i u stručnom pogledu – kaže direktor Opšte bolnice, doktor Goran Vidić i ističe da sve ovo, kao i buduće aktivnosti bacaju jedno novo svetlo na aleksinačku bolnicu.

Sreten Vujoševgić i Miodrag Ilić
dr Sreten Vujošević i dr Miodrag Ilić

Kurs su inače inicirali aleksinački internisti koji su želeli jednu vrstu edukacije od strane doktora Ilića, a koji je predložio da se pored aleksinačkih, edukuju i lekari iz drugih zdravstvenih ustanova iz Niša i Leskovca.

Nakon predavanja na kojima će, između ostalog, biti reči o fiziologiji i patologiji štitne žlezde, kao i o posebnostima ultrazvučnog pregleda, polaznici će drugoga dana imati praktičan rad sa pacijentima kod kojih je dijagnostikovano oboljenje štitne žlezde.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =