Интерактивна настава у ОШ “Вук Караџић”

Основну школу “Вук Караџић” у Житковцу,  као једну  од 10 школа у Србији које су преко Теленор фондације добиле  дигитална помоћна наставна средства – апликације, интерактивне табле и таблет уређаје са стилос оловкама за испис на таблетима, данас су посетили представници компаније “Кoprix media” која се бави израдом образовних апликација и креирањем иновативних и забавних система за учење. Разлог њихове посете је упознавање са учитељима и наставницима који користе апликације, како би им њихова искуства у раду помогла да кроз следеће верзије направе још боље апликације.

– Ова школа је један веома леп и позитиван пример који ми као компанија желимо да истакнемо и да кроз снимљени видео материјал покажемо Теленор фондацији  да је та донација имала дугорoчан ефекат, јер након једног учитеља овакву врсту наставе сада користи њих седморо – рекао је овом приликом оснивач компаније Владимир Копрић.

Сарадња “Koprix media” и житковачке школе почела је у јулу прошле године, када је ова компанија на конкурсу “Тражимо супер учитеља”, међу 50 њих, изабрала и учитељицу Данијелу Стефановић која је најпре почела са коришћењем апликације “Интерактивни буквар”.

Владимир Копрић и Данијела Стефановић

– ‘Интерактивни буквар’ се показао као врло корисно додатно средство у настави, јер су и деца то лепо прихватила. Врло брзо смо то проширили по школи и почели да користимо и апликације ‘Интерактивна математика’ и ‘Интерактивни енглески’. Након што су видели снимке и фотографија о томе како ми то радимо, у овој компанији су одлучили да нас награде интерактивном таблом и бесплатним коришћењем  апликацијa за централну школу и за два издвојена одељења – каже Данијела Стефановић.

Овом приликом представници Koprix-a су обећали да ће подржати и нови пројекат житковачке школе са којим ће аплицирати код Теленор фондације,  а све са циљем да се овакав вид учења прошири и на друге школе у општини и региону.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + eight =