Зимски позоришни фестивал

Крајем јануара и почетком фебруара Алексинац ће бити домаћин „Зимског позоришног фестивала за децу”, скраћено названог ЗИПО Фест, који ће трајати од понедељка 29. јануара до суботе, 3. фебруара. Током шестодневног фестивала публици у Алексинцу поклониће се глумци Народног позоришта Пирот, Центра за културу Ваљево, Шабачког позоришта, Позоришта лутака „Пинокио” са Новог Београда, Позоришта за децу Крагујевац и Крушевачког позоришта. На крају ће у част награђених ансамбл алексиначког „Театра 91” одиграти представу „Мали принц”, по тексту Антоана де Сент Егзиперија и у адаптацији и режији Драгослава Ранђеловића.

Novica Prvulović
Новица Првуловић

‒ Ове године у Алексинцу се први пут одржава ‘Зимски позоришни фестивал за децу’ и свима нама који учествујемо у реализацији, превасходно је циљ да сала буде пуна и да наша школска омладина, наравно зашто да не и одрасли, дођу. То је јединствена прилика да виде заиста најбоље представе у области позоришта за децу – истиче уметнички секретар Градског позоришта „Театар 91” Новица Првуловић.

Карте за предстојећи фестивал су у продаји, а могу се купити како за појединачне представе, тако и за комплетни програм фестивала.

‒ Појединачна цена карте је заиста минимална за овакву врсту и овакав квалитет представа, то је 150 динара, али је још боље што пакет карата за свих шест представа кошта 500 динара – додаје наш саговорник.

Током „Зимског позоришног фестивала за децу биће одигране представе „Несрећна Кафина”, „Алиса у земљи чуда”, „Барони ди Макарони” „Црвенкапа и збуњени вук” и „Аладин”. Селектори фестивала су редитељ Милош Јагодић и глумци Јелена Стајковић и Фуад Табучић, док ће за одабир најбоље представе бити задужен трочлани жири у саставу: Игор Бојовић, дрмаски писац и директор позоришта „Бошко Буха”, Драгослав Ранђеловић, психолог и редитељ и Срђан Стојадиновић, глумац „Театра 91” и добитник бројних позоришних награда.

 

Програм фестивала: 

Понедељак, 29. јануар 2018. у 19 сати
Центар за културу Ваљево и Шабачко позориште
НЕСРЕЋНА КАФИНА
(По мотивима смешно жалосне игре Јована Јовановића Змаја)
Режија: Небојша Савић

Уторак, 30. јануар 2018. у 19 сати
Народно позориште Пирот
АЛИСА У ЗЕМЉИ ЧУДА
Текст: Луис Керол
Режија: Давид Алић

Среда, 31. јануар 2018. у 19 сати
Позориште лутака „Пинокио” Нови Београд
БАРОНИ ДИ МАКАРОНИ
(Бајка за децу по мотивима поеме Душана Ђуришића)
Драматургија и текстови сонгова: Даница Николић Николић
Режија: Оља Ђорђевић

Четвртак, 1. фебруар 2018. у 19 сати
Позориште за децу Крагујевац
ЦРВЕНКАПА И ЗБУЊЕНИ ВУК
Текст: Раде Павелкић
Режија: Милић Јовановић

Петак, 2. фебруар 2018. у 19 сати
Крушевачко позориште
АЛАДИН
Текст: Спасоје Ж. Миловановић
Адаптација и режија: Зоран Лозанчић

Субота, 3. фебруар 2018. у 19 сати
Затварање Фестивала и додела награда
Представа у част награђених
Градско позориште „Театар 91” Алексинац
МАЛИ ПРИНЦ
Текст: Антоан де Сент Егзипери
Адаптација и режија: Драгослав Ранђеловић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 6 =