atletika

Zeković diskvalifikovan!

Na Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke, održanom minulog vikenda u Kruševcu, atletičari aleksinačkog Napretka ostvarili su vrlo dobre rezultate, a neki od njih bili su i nadomak medalja.

atletika
Marko Nikolić

‒ Prvog dana takmičenja, u trci na 1500 metara, Marko Nikolić je zauzeo osmo mesto sa rezultatom 4.16.31, dok je Nenad Zdravković u trci na 400 metara ostvario novi lični rekord od 50 sekundi 11 stotih. Malo je nedostajalo da se plasira među četiri takmičara i tako bude potencijalni član reprezentacije za štafetu 4X400 metara ‒ kaže trener AK Napredak, Predrag Kostić.

atletika
Nenad Zdravković

 ‒Drugog dana takmičenja, Milan Zeković je u trci na pet hiljada metara zauzeo drugo mesto, ali je diskvalifikovan po članu 160 (učestalo gaženje linije u krivini). U trci na 800 metara, Marko Nikolić je zauzeo deseto mesto u ukupnom plasmanu sa vremenom 2.03.02, Nenad Zdravković je potvrdio odličnu formu i u polufinalnoj trci na 200 metara ostvario novi lični rekord od 23 sekundi i plasirao se u finale. Finale je usledilo 60 minuta kasnije i u finalnoj trci je popravio svoje vreme iz polufinala na 22.84, što je njegov novi lični rekord ‒ ističe trener Kostić.

Na Prvenstvu Srbije učestvovalo je 290 takmičara iz preko 30 klubova.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × three =